Kontakt

KLJUČAVNIČARSTVO IN AVTOSERVIS

Peter Vahtar s.p.
Slovenska cesta 6
1234 Mengeš

Delovni čas:
PON-ČET : 9h - 17h
PET: 9h-15h

SOB, NED in PRAZNIKI:

ZAPRTO.

 

040/618-167

040/865-085


*Zaradi narave dela se velikokrat

ne moremo oglasiti na telefon. V 

tem primeru nam prosimo pošljite

sporočilo - SMS ali e-pošto na katero

se odzovemo v najkrajšem možnem 

času. Hvala.

Audi A8L 6.0 W12

     Predelava vozila Audi A8L, s 6 literskim W12 motorjem je zelo zahteven poseg, ki zahteva veliko posebnih LPG komponent in dobro premišljenih postavitev zaradi izredno malo prostora v motornem delu vozila.

 STAG QBOX PLUS W12 vahtar avtoplin audi a8   


Glede na to, da LPG krmilnik za motor z 12 valji ne obstaja, smo uporabili 2 najnovejša krmilnika STAG Qbox Plus za 6 valjne motorje ter jih prilagodili, da uporabljata isto tipalo za nivo plina in en rezervoar, nameščen namesto rezervne gume, uporabne kapacitete 66 litrov.

   

Ogromen motor s 450 konji potrebuje veliko plina ob konstantnem tlaku, zato smo morali sestaviti 2 uplinjevalca. Montaža injektorjev in ostalih komponent je prav tako zelo zahtevna, saj je mesto vbizga plina ključno za dobro delovanje na plin. V notranjosti vozila se nahajata 2 prikazovalnika, ki kažeta delovanje leve in desne polovice motorja na avtoplin. Točilno mesto za avtoplin je zraven odprtine za točenje bencina.

audi a8 6.0 w12 lpg vahtar menges slovenia    


  Audi 6.0 w12 lpg avtoplin vahtar

  

Po strankinem poročanju, avtoplinska napeljava odlično deluje, prehod na plin je neopazen, motor deluje na plin skozi celotno območje obratov z neopaznimi spremembami v zmogljivostih vozila.


Veseli in ponosni smo, da smo predelali vozilo, ki velja za eno najzahtevnejših predelav na LPG.